Aspen Aerogels, Inc.

Podjetje Aspen Aerogels je vodilno podjetje v razvoju, proizvodnji, in trženju naprednih aerogelnih izolacijskih prevlek za široko uporabo. Njihove aerogelne prevleke so 2- do 8-krat bolj učinkovite od tradicionalnih izolacijskih materialov. To kvaliteto dosegajo z uporabo nanotehnologije. Aerogeli omogočajo neprimerljivo toplotno in zvočno izolacijo, zadušitev infrardečih odtisov in druge zmožnosti, primerne za široko uporabo v komercialnih in javnih aplikacijah.

Aspen Aerogels ima široko paleto strank v različnih industrijah, od naftne, transportne, vojaške, letalske, pomorske, do industrije oblačil, gradbene industrije in drugih. Gre za razna vodilna podjetja kot so Technip, ExxonMobil, General Electric, Boeing, 3M, prav tako pa tudi za vladne ustanove.

Aspen Aerogels ima sedež v Northboroughu v Massachusettsu, ki je ena osrednjih regij v razvoju novih tehnologij v ZDA. Podjetje je začelo z raziskovalnimi dejavnostmi leta 1993, nato pa je leta 2001 začelo s komercializacijo rešitev, ki temeljijo na prevleki.

Podjetje Aerogel, d.o.o. je se ukvarja z zastopstvom in prodajo rešitev, ki temeljijo na prevlekah podjetja Aspen Aerogels in globalne partnerske mreže.